Prosta i tania surówka, którą mój mąż uwielbia. Podaję ją do drugiego dania albo wędlin. Zawsze szybko znika ze stołu
Składniki:
- pół główki surowej białej kapusty
- 1 marchewka
- pół pora
- sól, pieprz, cukier
- sok z cytryny
- olej słonecznikowy
- puszka kukurydzy
Przygotowanie
Kapustę szatkujemy na cienkie paseczki, posypujemy odrobiną soli i odstawiamy, żeby kapusta zmiękła. Marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach, por kroimy w drobną kosteczkę. Do kapusty dodajemy marchewkę, por i kukurydzę. Wlewamy 3-4 łyżki oleju, dodajemy niewielką ilość soli, pieprzu i cukru, dodajemy sok z cytryny. Odstawiamy na kilka minut, żeby smaki się połączyły.
Kapustę szatkujemy na cienkie paseczki, posypujemy odrobiną soli i odstawiamy, żeby kapusta zmiękła. Marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach, por kroimy w drobną kosteczkę. Do kapusty dodajemy marchewkę, por i kukurydzę. Wlewamy 3-4 łyżki oleju, dodajemy niewielką ilość soli, pieprzu i cukru, dodajemy sok z cytryny. Odstawiamy na kilka minut, żeby smaki się połączyły.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz