Ostatnio straciłam ochotę na zwykłe schabowe, które w moim rodzinnym domu jada się często, więc postanowiłam trochę pokombinować. Sprawdzając co mam w lodówce, wypadło na zawinięcie kotleta z boczkiem i ogórkami. Podałam go z ziemniakami i buraczkami.
Składniki na dwie porcje:
- 2 duże kotlety schabowe
- 2 małe ogórki konserwowe
- 2 plastry boczku
- mąka
- jajko
- bułka tarta
- sól i pieprz
Przygotowanie
Kotlety ze schabu cienko rozbijamy. Solimy i pieprzymy mięso. Na rozbitych kotletach układamy plaster boczku i kawałek ogórka kiszonego. Mięso zwijamy i spinamy wykałaczkami. Obtaczamy kolejno w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Podsmażamy na złoty kolor.
Kotlety ze schabu cienko rozbijamy. Solimy i pieprzymy mięso. Na rozbitych kotletach układamy plaster boczku i kawałek ogórka kiszonego. Mięso zwijamy i spinamy wykałaczkami. Obtaczamy kolejno w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Podsmażamy na złoty kolor.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz