środa, 3 grudnia 2014

KOTLET SCHABOWY Z BOCZKIEM I OGÓRKIEM KISZONYM

Ostatnio straciłam ochotę na zwykłe schabowe, które w moim rodzinnym domu jada się często, więc postanowiłam trochę pokombinować. Sprawdzając co mam w lodówce, wypadło na zawinięcie kotleta z boczkiem i ogórkami. Podałam go z ziemniakami i buraczkami.
Składniki na dwie porcje:
  • 2 duże kotlety schabowe
  • 2 małe ogórki konserwowe
  • 2 plastry boczku
  • mąka
  • jajko
  • bułka tarta
  • sól i pieprz
Przygotowanie
Kotlety ze schabu cienko rozbijamy. Solimy i pieprzymy mięso. Na rozbitych kotletach układamy plaster boczku i kawałek ogórka kiszonego. Mięso zwijamy i spinamy wykałaczkami. Obtaczamy kolejno w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Podsmażamy na złoty kolor.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz